Živimo v svetu, kjer reklame vodijo veliko naših odločitev. Paziti moramo, da nas pri nakupu male čistilne naprave ne zavedejo pompozni oglasi o 20. ali 30. letni garanciji.

Garancija na VODOTESNOST

Pri gumijastih in plastičnih izvedbah čistilnih naprav je zagotavljanje vodotesnosti enostavno. Tudi pri betonskih ni dosti težje. Zato ni težko dati dolge garancije na vodotesnost čistilne naprave. Toda verjetno ne kupujete čistilne naprave le zato, da bo vodotesna, toda tudi zato, da bo dejansko DELOVALA? 

Bistvenega pomena je torej podrobno pogledati, kaj vse zajema garancija pri nakupu male čistilne naprave.

 

Garancija na DELOVANJE

Kot smo ugotovili z vodotesnostjo skoraj ne moremo imeti težav (razen, če celotna čistilna naprava poči – npr. zaradi neojačane ravne plastične posode med praznjenjem le-te). Potrebujemo zagotovilo, da naprava res deluje, zato je garancija na delovanje bistvenega pomena. Želimo garancijo, ki garantira, da naprava deluje tudi čez leto, dve, pet let. Ki garantira, da naprava ne smrdi. Torej, ki garantira, da naprava dejansko deluje tekom let.

 

Garancija na UČINKOVITOST

Ko vgradimo malo čistilno napravo, nam pristojno komunalno podjetje začne zaračunavati za 90 % nižjo okoljsko dajatev. Toda pogoj za to so ustrezne prve meritve. Vam vaš ponudnik garantira ustrezne prve meritve? In jih garantira tako, da jih lahko opravijo kadarkoli, ne le takrat, ko je on prisoten (in morda prej še dolije čisto vodo)? Meritve se izvedejo 3 do 9 mesecev po vgradnji, nato pa vsaka tri leta sledi kontrola s strani komunale, s katero se podaljša znižana okoljska dajatev. Vam tudi to garantira vaš ponudnik?

 

Tradicija in strokovnost podjetja

Pri vseh garancijah in še posebej pri uveljavljanju le-teh je pomembno, da podjetje ne zapre svojih vrat. Zaupajte podjetjem, ki so dolgo prisotno na trgu in ki tekom let niso zapirali in odpirali podjetij pod novim imenom. Potrebujete ponudnika, na katerega se boste lahko obrnili tudi čez nekaj let.

 

V našem podjetju strmimo h kvaliteti in učinkovitosti, zato naša slovenska rastlinska čistilna naprava Limnowet® vključuje vse zgoraj naštete garancije: ker preprosto garantiramo, da deluje.