Tehnologija rastlinske čistilne naprave Limnowet

Razvoj metode temelji na številnih raziskavah uporabe različnih rastlinskih vrst, peščenih substratov in načinov pretoka vode, ki omogočajo učinkovito odstranjevanje onesnažil iz vode s pomočjo fizikalnih in kemijskih procesov ter rastlinskega, predvsem pa mikrobnega delovanja.

Delovanje rastlinske čistilne naprave Limnowet®

Temelji na posnemanju samočistilne sposobnosti narave. Potrebujete 2 m2 površine na osebo; nič več, nič manj, saj s tem življenjsko dobo naprave podaljšate preko 30 let. Sestavljena je zgolj iz ene grede, izolirane z neprepustno gumirano plastjo in napolnjene s substratom, v kateri se voda vertikalno gravitacijsko pretaka pod površino. Rastlinska čistilna naprava Limnowet® je zato izredno učinkovita, dobro prenaša nihanja dotoka vode in predstavlja zelo ugodno rešitev tudi na dolgi rok!

Ob sodelovanju mikroorganizmov in vlagoljubnih rastlin ter aktivni, vnaprej načrtovani vlogi fizikalnih in kemijskih procesov se voda očisti do zahtevanih standardov.

S pravilno izbiro rastlin, substratov in pretokov vode ter primerno površino lahko procese čiščenja prilagajamo vrsti onesnaženja odpadne vode.

Prednosti rastlinske čistilne naprave Limnowet®

 • 100 % VARNA NALOŽBA, SAJ NUDIMO 5 LET GARANCIJE NA VSE, KAR JAMČI:
  • vse, ne le na vodotesnost, temveč tudi na delovanje,
  • ustrezne prve meritve, saj smo 100 % prepričani v delovanje,
  • ustrezno oceno obratovanja s strani komunalnega podjetja,
  • hidravlično delovanje (ne bo prišlo do zamašitve itd.),
  • ne bo prihajalo do smradu.
 • DELUJE BREZ ELEKTRIKE in strojnih elementov, saj se voda po sistemu pretaka gravitacijsko, zato ni obratovalnih in vzdrževalnih stroškov.
 • NEPROPUSTNI SLOJ JE IZ GUME,  ki ob morebitnih posedkih ne poči, temveč se raztegne (prednost v primerjavi s trdnimi materiali)! Deklarirana življenjska doba gume je kar 30 let!
 • Obstoječa greznica se lahko uporabi kot primarni usedalnik (če je primerna).
 • Rastlinska čistilna naprava je v celoti pohodna in vsa voda je pod površino!

Faze izgradnje rastlinske čistilne naprave

 1. Planiranje
 2. Izkop gred
 3. Namestitev usedalnika
 4. Polaganje gumijaste neprepustne plasti
 5. Vgradnja substrata
 6. Polaganje drenažnih cevi
 7. Zasadnja gred
 8. Zaključek gradnje

Pošljite vprašanje

Vabimo vas, da izpolnete kontaktni obrazec in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja v zvezi z rastlinskimi čistilnimi napravami. Pokličite nas na 051 303 452 ali pa nam pošljete sporočilo na martin@limnos.si.