Cena in financiranje

DODATNA PONUDBA

  • BREZPLAČNI in NEOBVEZUJOČI ogled na terenu in svetovanje
  • Izvedba prvih meritev pri pooblaščenem laboratoriju in izpolnitev poročila o prvih meritvah –> 120,00 eur (z DDV)
  • Dobava novega polietilenskega usedalnika –> od 645,00 eur dalje (z DDV)
  • Zemeljska dela (izkopi) –> cca. 30,00 eur/h (odvisno od lokacije), za izgradnjo hišne RČN se potrebuje cca. 8-10 ur
Povpraševanje

Obseg del in cene

Cena rastlinske čistilne naprave Limnowet® s je odvisna od števila oseb, vedno pa je sestavljena zgolj iz ene grede.  Potrebna površina je 2 mna osebo.

IZDELUJEMO NAPRAVE RAZLIČNIH VELIKOSTI, ZA PONUDBO NAS KONTAKTIRAJTE! V navedenih cenah je 9,5 % DDV že vključen. OMOGOČAMO, DA DEL GRADNJE PREVZAMETE SAMI IN S TEM ZMANJŠATE STROŠKE (npr. nakup in dobava substrata – peska, izkopi).

Cene ne vključujejo preureditev usedalnika v kolikor le-ta ni vodotesen oziroma je v slabem stanju. *Zemeljska dela (izkopi) so, kot pri večini ponudnikov,  v vaši režiji ali predmet dodatne ponudbe.

Nepovratna sredstva občin

Do konca leta 2021/23 je potrebno zakonsko zagotoviti odvajanje in čiščenje vseh odpadnih voda. Občine pomagajo občanom pri gradnji malih komunalnih čistilnih naprav z nepovratnimi sredstvi v višini tudi do 1.300 eur.

RČN Limnowet® je na licu mesta zgrajena naprava in individualno projektirana, zato to ni tipska čistilna naprava in zato ne more biti  na seznamu tipskih MKČN pri Gospodarski zbornici. Rastlinska čistilna naprava Limnowet® je kljub temu upravičena do nepovratnih sredstev občin in je 100 % skladna z zakonodajo. Poleg dobite tudi PZI/PGD projekt, žigosan s strani projektanta.

Znižanje okoljske dajatve

Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda (Uradni list RS, št. 98/15) navaja oprostitve plačila dajatve do višine 90 %. Okoljske dajatve ste oproščeni v primeru izdelave poročila o opravljenih ustreznih prvih meritvah.

Prve meritve so obvezne za čisto vse čistilne naprave. Ker verjamemo v delovanje naše naprave, vam ustrezne prve meritve zagotavljamo z garancijo!

Več informacij

Rastlinske čistilne naprave so upravičene do nepovratnih sredstev. Za več informacij glede subvencij, se obrnite na vašo občino ali pa na nas. Z veseljem vam bomo pomagali pri zastavljenih vprašanjih.

Pošljite vprašanje ali zahtevajte ponudbo

Vabimo vas, da izpolnete kontaktni obrazec in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja v zvezi z rastlinskimi čistilnimi napravami. Pokličite nas na 051 303 452 ali pa nam pošljete sporočilo na martin@limnos.si.